Si no pot veure correctament aquest missatge, visiti la versió web.
 


LA SALUT AL DIA

EL GENOMA
DEL CÀNCER
UN CAMÍ CAP
A LA MEDICINA
PERSONALITZADA

 
La Fundació Crèdit Andorrà us convida a la conferència a càrrec del Dr. Elías Campo, catedràtic d'Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona, director de Recerca de l'Hospital Clínic de Barcelona i director de l'Institut d'Investigació Biomèdica August Pi i Sunyer de Barcelona.
23 de gener de 2018 · 19 h
Edifici Crèdit Centre
Av. Meritxell, 80 Andorra la Vella
Entrada lliure · Aforament limitat
 

El càncer és una de les malalties més freqüents en les societats occidentals. Els avenços progressius en el seu diagnòstic i tractament estan relacionats amb el millor coneixement dels mecanismes que porten les cèl·lules normals a transformar-se en cèl·lules canceroses.

Tots els tipus de càncer es produeixen per alteracions en gens específics que controlen el funcionament normal de les cèl·lules. Conèixer millor aquestes alteracions ens permet utilitzar-les per diagnosticar amb més precisió la malaltia i per dissenyar tractaments més específics contra aquests mecanismes alterats.

Els grans avenços dels últims anys en l’estudi del genoma humà, amb una nova generació de tecnologies de seqüenciació de l’ADN i la seva aplicació a l’estudi del càncer, ens han obert noves perspectives per poder definir d’una manera global les alteracions de cada tumor i així personalitzar els tractaments més adequats per a cada malalt.

Aquests estudis també ens mostren la gran complexitat dels tumors i la necessitat d’aprofundir en el seu coneixement amb estudis col·laboratius entre múltiples centres que sumen les experiències multidisciplinàries dels diferents professionals implicats. A través d’aquestes xarxes de treball, el coneixement i l’experiència es comparteixen, cosa que accelera la seva transferència a la pràctica clínica.

Els nous coneixements genòmics i mol·leculars del càncer estan canviant els paradigmes diagnòstics i del tractament i avancen cap a una medicina més personalitzada.